Anders Samuelsen: »UNDSKYLD! Det er 100 pct. og ene og alene mit ansvar«

Formand for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, undskylder uforbeholdent for de kuldsejlede skatteforhandlinger og især for den rolle, Liberal Alliance spillede i farcen.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) orienterer pressen på Christiansborg i København efter statsminister Lars Løkke Rasmussens pressemøde i spejlsalen, tirsdag den 9. januar 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anders Samuelsen har fejlet.

Det skriver han selv på sin facebookside onsdag aften.

»Der har været skrevet og sagt rigtig meget i de seneste uger om finanslov, om skatteforhandlinger og om udlændingepolitikken. Og der har været sagt og skrevet meget om mig, Liberal Alliance, vores position, vores synspunkter, om vi er vindere eller tabere, om vi skal sidde i regering eller ej,« begynder han et længere opslag og fortsætter:

»UNDSKYLD! Det er 100 pct. og ene og alene mit ansvar. Jeg tager tævene, og de er fortjente. Kritikken er 100 pct. i orden. Det har ganske enkelt ikke været værdigt - og jeg beklager dybt overfor jer alle. Uden forbehold. Jeg bøjer nakken. Jeg har fejlet.«

Forkert analyse

Danmarks udenrigsminister og formand for Liberal Alliance tager altså det fulde ansvar, men han tager også ansvaret for den fejlagtige analyse, der drev ham i forhandlingerne.

»Vi må starte med at erkende, at den politiske situation i Danmark i dag er anderledes, end vi havde forestillet os for bare få år siden. Jeg – og jeg tror mange andre med mig – havde nok troet, at det efter den borgerlige valgsejr i 2015 ville være nemmere for de fire partier, der støtter en borgerlig statsminister, at finde en fælles vej frem,« skriver han.

Læs hele opslaget her:

Sejre trods alt

Men virkeligheden er en anden, erkender Anders Samuelsen, så han lister ti punkter som en vej frem, og under punkt syv minder han om de sejre, han mener, at Liberal Alliance har vundet som regeringsparti.

»Vi har sænket registreringsafgiften på biler, så helt almindelige danskere har fået bedre råd til en sikker familiebil. Vi har gjort det 25 pct. billigere at krydse Storebælt. Vi har gennemført en erhvervspakke med afgiftslettelser for virksomheder og forbrugere. Vi har fjernet blasfemiparagraffen og styrket ytringsfriheden Vi har fjernet særskatten på pensionister Vi har fjernet skatten på arbejdsgiverbetalt mobiltelefon.«

»Vi har gjort det nemmere at vælge plejehjem. Vi har fået plejehjemskøkkenerne tilbage. Vi har afskaffet 3.000 bindende mål i folkeskolen og har givet mere frihed til de enkelte folkeskoler. Vi har givet bedre forhold for friskolerne. Vi har indført et socialt frikort, så socialt udsatte kan få en fod inden for fællesskabet. Vi har lavet en aftale om udlicitering af S-togs-driften. Langt det meste af ovenstående havde vi IKKE vundet, hvis vi IKKE havde været i regering,« skriver Anders Samuelsen.

Bliver i regering

Alt i alt nok til, at formanden konkluderer, at Liberal Alliance skal blive i regering, også selv om Liberal Alliance af og til fejler i regering.

»UNDSKYLD.Vi skal kæmpe videre nu! Det vil jeg fortsat gøre - på trods af de fortjente øretæver, spot og latterliggørelse,« afslutter Anders Samuelsen sin Facebook-opdatering.