Anders Samuelsen: Jeg er også blevet kaldt hysterisk

Liberal Alliances formand afviser, at embedsmænds kritik af Mette Frederiksen skyldes hendes køn. Det er en afledningsmanøvre, siger han.

Liberal Alliances formand afviser, at embedsmænds kritik af Mette Frederiksen skyldes hendes køn. Det er en afledningsmanøvre, siger han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ville justitsminister Mette Frederiksen (S) blive kritiseret for sin hårde tone over for sine embedsmænd, hvis hun var en mand?

Nej, mener SF-formand og tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr (SF), der beskylder de anonyme kritikere for kønsdiskrimination. Betegnelsen »hysterisk« er kun blevet hæftet på Mette Frederiksen, fordi hun er en kvinde, mener SF-formand, men det afviser en anden partiformand, Liberal Alliances Anders Samuelsen (LA).

»Der er tale om en afledningsmanøvre fra Pia Olsen Dyhrs side,« siger han.

»Jeg er selv blevet kaldt hysterisk, blandt andet i situationer, hvor jeg har kritiseret journalister i TV. Det har ikke noget med kønnet at gøre. Det handler om, at man skal opføre sig ordentligt over for sine medarbejdere,« siger LA-formanden.

De anonyme embedsmænd kritiserer ifølge Politiken justitsministeren for at »eksplodere« og »blive enormt personlig«, når hun er utilfreds med noget.

Anders Samuelsen kan godt forstå, at embedsfolkene siger fra over for ministerens fremturen.

»En minister skal ikke skræmme og ydmyge sine folk. Man kan sagtens give udtryk for, at tingene kan gøres bedre, men man skal opføre sig fornuftigt og tale pænt, også selv om man er sur på medarbejderne. En chef skal ikke miste selvkontrollen,« fastslår han.