Anders Samuelsen bliver drillet: Har de »stålsatte øjne« spejlet sig i lakken på en ministerbil?

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går sjældent ubemærket hen, når ultimative krav pludselig er til forhandling i politik.

Egentlig var det først mandag, at Anders Samuelsen officielt gjorde det helt klart, at Liberal Alliances krav om at lette topskatten med fem procentpoint ikke længere er et ultimativt krav, som han sagde på vej ind til regeringsforhandlingerne med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

»Nu er vi tilbage i den situation, hvor det ser ud til, at vi kan komme i regering. Det er et bytte, der er så ambitiøst og godt, at det kan man ikke som ansvarlig politiker sige nej til, hvis det lykkes at blive enig om et ambitiøst, borgerligt grundlag,« sagde Anders Samuelsen.

Men allerede inden vi nåede så langt, var der godt gang i vittighederne og de skarpe kommentarer på Twitter, som med garanti vil fortsætte, hvis forhandlingerne ender med et regeringssamarbejde.

På Twitter hæfter brugerne sig især ved Anders Samuelsens bemærkning sidste år: »Du kan jo se mig i øjnene og se, hvor stålsat jeg er«. Et billede på hvor alvorligt man skulle tage Liberal Alliances trussel om at vælte Løkke-regeringen, hvis den så stort på partiets ultimative krav.

Flere af brugerne joker med, at Anders Samuelsen og Liberal Alliance slet og ret giver køb på sine principper for at kunne erobre et par luksuriøse og eftertragtede ministerbiler.

Her er et lille udpluk af reaktionerne på Twitter: