Analyse: DF kan ikke ryste Kristian Jensen med vredt indlæg

Kristian Jensen skal pleje forholdet til DF, men han er en styrket V-næstformand og minister, lyder analyse.

Finansminister Kristian Jensen er ikke sådan at ryste, mener politisk analytiker (Arkivfoto). Scanpix/Ida Marie Odgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti advarer V-næstformand og finansminister Kristian Jensen mod at fortsætte flirten med de »antinationale kræfter« hos De Radikale.

Ellers kan det koste Venstre magten, lyder meldingen fra DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, i et debatindlæg i Politiken torsdag.

Men der skal mere til at ryste Kristian Jensen end en slet skjult trussel fra støttepartiet, vurderer Helle Ib, kommentator på Børsen:

»Man må bare konstatere, at Kristian Jensen som finansminister står meget stærkt i øjeblikket,« siger hun.

»Det er ikke en Kristian Jensen, som man på nogen måde kan ryste med et debatindlæg.«

I debatindlægget anklager Martin Henriksen Venstre for at »modarbejde DF's arbejde for at bremse indvandringen«. Venstre lyder »med Kristian Jensen i spidsen« som »et ekko af Radikale Venstre«, skriver DF-ordføreren videre.

Venstre står på sidelinjen og skumler over, at DF gennemfører udlændingestramninger med Socialdemokratiet, lyder Martin Henriksens analyse.

Nok har S og DF sammen gjort det sværere for udenlandsk arbejdskraft at komme til Danmark, men Helle Ib »ser ikke en vifte af nye skrappe stramninger, som DF kan få S med på mod regeringens vilje«

»Det vil være marginaler, hvor DF kan bruge S til at presse regeringen til noget. Trekløveret vil når man gør bundlinjen op stadig være et langt bedre bud for DF end rød bloks samlede udlændingepolitik,« siger hun.

/ritzau/