Ammitzbøll lover reformer efter vismænds jobadvarsel

Der er brug for reformer, der udvider arbejdsstyrken. Det gælder blandt andet tilbagetrækning, SU og skat.

København. De økonomiske vismænd peger tirsdag i en opdateret prognose på begyndende problemer med at skaffe arbejdskraft.

Det kalder på reformer på flere områder, lyder meldingen fra indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

- Der er brug for, at der bliver lavet reformer, der udvider arbejdsstyrken. Vi skal blive bedre til at få udlændinge ud på arbejdsmarkedet. Vi skal se på tilbagetrækningsalder, SU og skat, siger Ammitzbøll.

Han lover initiativer fra regeringen "i løbet af i år".

Økonomerne peger på, at det bliver stadigt sværere at finde ledige hænder, i takt med at beskæftigelsen stiger.

- Denne prognose bekræfter regeringens fokus på reformer, der øger arbejdsudbuddet. Det må være et wakeupcall til Folketinget, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Det kræver ifølge ministeren, at man ser på både arbejdsudbud og produktivitetsforbedringer.

- Man kan ikke udelukke det ene af de to instrumenter, hvis man gerne vil gøre noget godt for dansk økonomi, siger indenrigs- og økonomiministeren.

Ammitzbøll vil se på reformer, så det bedre kan betale sig at arbejde. Det skal ske gennem blandt andet skattereformer og tilbagetrækningsalder.

- Det haster lidt med at få truffet nogle af de beslutninger. Det håber jeg, vi kan få Folketinget med på. Det vil være vigtigt, så vi kan fastholde den økonomiske vækst også fremadrettet, siger ministeren.

Økonomerne forventer, at dansk økonomi vil vokse med 2,3 procent næste år. Den vil holde sig på samme niveau de efterfølgende år, lyder prognosen.

/ritzau/