Ammitzbøll: Hyklerisk hvis jeg langer ud efter partihoppere

Liberal Alliances gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll, der selv har været forbi et par partier, ser ikke nogen grund til at lave regler for partihoppere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han indledte selv sin politiske karriere hos de Radikale og er nu gruppeformand og politisk ordfører hos Liberal Alliance. Og derfor mener Simon Emil Ammitzbøll (LA) ikke, at han kan tillade sig at lange ud efter partihoppere.

»Jeg ville jo være en hykler, hvis jeg stillede mig op og sagde, at det var noget, som var fuldstændig uacceptabelt, for der er trods alt en lille håndfuld medlemmer i vores egen folketingsgruppe, som har skiftet parti,« siger han.

Det er de to tidligere SFere Astrid Krag og Ida Aukens partiskifte til henholdsvis Socialdemokraterne og de Radikale, der har udløst debatten om partihopperi, og både Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener, at man som folketingspolitiker ikke skal kunne tage sit mandat med over i et nyt parti.

Hverken grundloven eller nogle andre love siger noget om, at folketingspolitikere skal blive ved med at være medlem af det samme parti i en valgperiode, og det ville derfor kræve et særskilt regelsæt. Og det er en dårlig idé, mener Simon Emil Ammitzbøll.

»Jeg stoler mere på vælgernes dom, end jeg stoler på regler opfundet af politikerne på Christiansborg,« siger han og fortsætter:

»Det er jo helt op til vælgerne. Jeg har selv prøvet at møde vælgerne efter at have skiftet parti, og så må man se, om de vil acceptere det eller ej. Især når der er tale om skift til i forvejen etablerede partier, så er det faktisk meget sjældent, at vælgerne genvælger politikerne. Så på den måde er der en automatisk mulighed for at agere«.