Ammitzbøll forlader Det Radikale Venstre

Folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll melder sig ud af Det Radikale Venstre og bliver løsgænger.

Ammitzbøll forlader nu De Radikale, efter han i en kronik i Berlingske Tidende kritiserede partiets ledelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll melder sig ud af Det Radikale Venstre og bliver løsgænger, oplyser han til Ritzau.

Udmeldelsen kommer efter, at han søndag aften havde et møde med den radikale leder, Margrethe Vestager.

Han ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt han er på vej over i Liberal Alliance, som der ellers har været forlydender om.

I sidste måned beskyldte han i en kronik i Berlingske Tidende den radikale ledelse for at have forrådt De Radikales linjer under den seneste valgkamp.

Ammitzbøll, der er radikal kultur- og retsordfører, gav i kronikken den 18. september udtryk for, at Margrethe Vestager begik "forræderi" mod partiets egne principper og dermed var skyld i De Radikales katastrofevalg sidste år.

Simon Emil Ammitzbøll kritiserede skarpt, at Vestager i valgkampen suspenderede modstanden mod 24-års-reglen, og han mente, at partilederen kuppede både sin egen folketingsgruppe og partiets hovedbestyrelse ved at vende ryggen til de borgerlige i valgkampen og blindt pege på Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt.

Men Ammitzbøll stod tilsyneladende alene i folketingsgruppen med sin kritik, som af hans kolleger i gruppen fik ord med på vejen som "utilstedelig" og "umoden".
Så sent som søndag sagde Ammitzbøll til Ekstra Bladet, at han ville blive hos De Radikale.

/ritzau/