Amerikansk ekspolitiker idømt fængsel for sexbeskeder

Undersøgelsen af Anthony Weiner kom til at spille en stor rolle i Hillary Clintons mail-sag.

Anthony Weiner. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tidligere medlem af USA's kongres Anthony Weiner er blevet idømt 21 måneders fængsel for at have sendt seksuelt upassende beskeder til en teenagepige

Det skriver nyhedsbureauet Reuters mandag eftermiddag.

53-årige Weiner, der i maj tilstod at have sendt beskederne, begyndte at græde, da dommen blev afsagt af dommer Denise Cote ved en domstol i New York.

På forhånd havde den amerikanske ekspolitiker tilkendegivet, at han ikke ville anke en dom på 27 måneder eller mindre.

Weiners advokater ønskede en betinget dom, da de mente, at hans handlinger skyldtes "en ukontrolleret sygdom", som han nu er under behandling for.

Sagen om Weiners korrespondance med den unge pige opnåede international omtale, fordi den kom til at spille en rolle i det amerikanske valg.

I forbindelse med efterforskningen af sagen blev en bærbar computer, der tilhørte konen Huma Abedin, beslaglagt.

Abedin var Hillary Clintons nære rådgiver, og fundet af nogle e-mails på computeren førte til, at en FBI-sag om Clintons brug af en privat e-mailkonto under arbejdet som udenrigsminister blev genåbnet midt under valget.

Det forklarede den fyrede FBI-direktør James Comey i oktober sidste år kun en måned før valgdagen.

Hillary Clinton har efterfølgende udtalt, at FBI's efterforskning af hendes mail-konto som udenrigsminister var medvirkende til hendes overraskende nederlag til Donald Trump i den amerikanske præsidentvalgkamp.

Anthony Weiner sad i Repræsentanternes Hus i 12 år, før han trak sig i 2011 efter en sexsag, hvor det første gang kom frem, at han havde sendt en række billeder af sig selv i underbukser til kvinder.

I 2013 stillede Weiner op som borgmester i New York, men trak sig fra valgkampen, da flere upassende beskeder kom til offentlighedens kendskab.

/ritzau/Reuters