Ambassader skal ind i kampen for arbejdskraft

Danske ambassader skal være første bastion i kampen mod mangel på arbejdskraft. Der skal være let adgang til job i Danmark på ny slags jobcentre ude i verden.

I fremtiden bliver det muligt for udenlandske statsborgere at gå ind på en dansk ambassade i deres hjemland og næste øjeblik være på vej til en arbejdsplads i Danmark. Udenrigsministeriet vil oprette en slags jobcentre på ambassaderne i kampen for at tiltrække den højt kvalificerede arbejdskraft, som virksomhederne er så sultne efter herhjemme, siger udenrigsminister Per Stig Møller (K).

- Vi skal medvirke til, at vi får mere arbejdskraft til Danmark, at vi får den hurtigere, og at vi får de rigtige folk ind. Jeg er i den forbindelse meget tilfreds med, at vi med handlingsplanen får mulighed for at afprøve konceptet om "Work-in-Denmark Centre" på de danske ambassader. En "one-stop-shop" for både udenlandsk arbejdskraft og danske virksomheder og organisationer, hvor størstedelen af sagsbehandlingen kan samles på et sted, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Det er endnu ikke besluttet, hvor centrene skal ligge, men det vil være lande uden for EU, for eksempel i Asien.

/ritzau/