Alternativet vil lade staten sælge hash

Mens DF og S kræver hashen væk fra Pusher Street foreslår Alternativet statslig produktion og forarbejdning.

ARKIVFOTO 2003 af Pusher Street på Christiania. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carl Redhead
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at Socialdemokraterne og DF har krævet et stop for handel med hash på Christiania, kommer Alternativet med et alternativt forslag til løsning: Staten skal være cannabishandler, mener partiet.

- Det er den intelligente måde at gøre op med banderne, sikre at cannabissen ikke er tilført skadelige kemikalier, øge gennemsigtigheden samt målrette kampagner og tilbud til dem, der har et decideret misbrug, siger retsordfører Josephine Fock i en skriftlig kommentar.

Politiken skrev i begyndelsen af marts, at Københavns Politi har pålagt specialenheden Taskforce Pusher Street nye opgaver ud over indsatsen mod den organiserede hashhandel.

Det er en konsekvens af, at Københavns Politi fremover skal bruge flere ressourcer på sikkerhed og bevogtning ved især jødiske mål og udvalgte arrangementer.

Socialdemokraterne og DF kræver nu, at der igen skrues op for kampen mod hash, men Josephine Fock mener slet ikke, at det vil hjælpe.

- Kriminaliseringspolitikken baserer sig på ufornuftige følelser og en gammel opfattelse af bedste viden på området. Det er kort sagt en reaktionær og yderst konservativ politik, mener Josephine Fock.

Alternativet mener, at det fortsat skal være ulovligt for alle andre end staten at producere og sælge hash. Til gengæld skal staten så producere og sælge cannabis, og den type skal det være lovligt at bruge.

Overskuddet skal ifølge partiets forslag gå til oplysningskampagner for at undgå misbrug og til behandlingstilbud til personer, der har et misbrug.

/ritzau/