Alternativet om sundhedsreform: Vi er langt fra en aftale

På bordet er et forslag fra Alternativet om at inddrage borgerne meget mere, hvis regionsråd sløjfes.

(ARKIV) Pernille Schnoor. Pernille Schnoor (AL) genopstiller ikke. Hun er træt af den eksisterende politiske kultur på Christiansborg. Det skriver Ritzau, søndag den 28. oktober 2018.. (Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Både regeringen og Dansk Folkeparti er positive overfor Alternativets forslag om borgerinddragelse, hvis regionsrådene, som vi kender dem i dag, nedlægges.

Men Alternativets sundhedsordfører, Pernille Schnoor, fremhæver, at forhandlingerne om en ny sundhedsreform endnu er i sin indledende fase.

»Det er vigtigt at understrege, at vi er slet ikke i nærheden af at lave en aftale.«

»Vi er i den helt udforskende del af processen, hvor vi er i gang med at stille en masse spørgsmål,« siger hun før onsdagens forhandlinger.

Alternativet har ikke et færdigt forslag, men er ved at udforske, hvad der kan lade sig gøre.

Borgerne skal inddrages i højere grad, og her peger Alternativet på andre lande, som har deciderede borgerråd, hvor det er vigtigt, at der er en beslutningskompetence.

Umiddelbart er finansministeren positiv.

»Det er glimrende, at man prøver at nytænke, hvordan man laver borgerinddragelse i et demokrati. Det er mere end at gå ned hver fjerde år og sætte sit kryds,« siger Kristian Jensen (V).

/ritzau/