Alternativet melder sig klar til valget med nyt program

Danmark har ifølge Alternativet tre alvorlige kriser: Klima- empati- og systemkrisen - og det er dem, det nystiftede parti nu går til valg på.

De store, etablerede partier har for længst skudt valgkampagnerne i gang med reklamer og sloganer, og nu melder den nye dreng i klassen sig ind i klubben. Alternativet gør sig tirsdag klar til folketingsvalget med et nyt program, der blandt andet fokuserer på »mindre stat, mere samfund«.

»Danmark står over for tre alvorlige kriser: Klima-, empati- og systemkrisen, og det er vores løsninger på disse kriser, vi går til valg på,« siger partiets politiske leder, Uffe Elbæk, i en pressemeddelelse.

Selv om det langt fra er alle meningsmålinger, der lader Alternativet komme over den velkendte spærregrænse på to procent, har partiet med egne ord »ikke skelet til, hvilke emner medierne eller de andre partier kommer til at prioritere«.

»Jeg glæder mig voldsomt til valget, og det bliver spændende at se, om vi lykkes med at sætte en markant anderledes dagsorden. Det er der virkelig brug for, og vi vil gøre alt for at skabe fokus på de konkrete løsningsforslag samt de tre - i vores øjne - alvorlige udfordringer, som Danmark står over for,« siger Uffe Elbæk.

Partiet, der har fået partibogstavet Å, vil i valgkampen slå på tromme for »en seriøs grøn omstilling« med 100 procent økologi, vedvarende energi og 100 procent af erhvervsstøtten til bæredygtige virksomheder.

Samtidig sigter partiet efter »en seriøs social omstilling« med en 30 timers arbejdsuge og lavere skat på de laveste indkomster.