Alternativet går frem igen: »Det er lidt som Dansk Folkeparti i gamle dage«

Hvis der var folketingsvalg i morgen, ville 8,1 procent af vælgerne ifølge ny måling stemme på Alternativet.

Trods hård kritik fra Henrik Sass Larsen (S), går Alternativet frem igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lige meget hvor mange tæsk de får, slår de ikke igen. Og den taktik lader til at være opskriften på succes.

Det siger politisk kommentator og chefredaktør ved Fyens Stiftstidende Troels Mylenberg om Alternativet.

Ifølge Voxmeter, som har foretaget en måling for Ritzau, ville 8,1 procent af vælgerne stemme på Uffe Elbæks parti, hvis der var folketingsvalg i dag.

Tidligere på måneden langede Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, gevaldigt ud efter Alternativet, som han kaldte et "blufnummer", uden at partiet for alvor bed fra sig efterfølgende..

- De slår aldrig igen. Det er lige før, man kan sige, at de benytter sig af Gandhi-metoder ved at lægge den anden kind til, siger Troels Mylenberg.

"Partiet svælger i for meget gruppearbejde og uendelige diskussioner uden konklusioner", lød kritikken også fra Henrik Sass Larsen.

- Jeg tror, at de andre partier bliver mere og mere frustreret over partiets succes. Det er lidt samme situation som Dansk Folkeparti i gamle dage. De var også et protestparti uden noget holdbart program eller sammenhængende politik, siger Troels Mylenberg.

Ved valget i juni sidste år bragede Alternativet med Uffe Elbæk i spidsen ind i Folketinget med 4,8 procent af stemmerne og fik dermed ni mandater.

Under sensommerens sommergruppemøde erklærede partiet, at målet er, at partiet skal have mindst 9,9 procent af stemmerne ved næste valg. Og det er slet ikke utænkeligt, at partiet når i land med det mål, vurderer Troels Mylenberg.

- Der sker store forskydninger, og mange vælgere rykker sig til et nyt parti. Det er meget sandsynligt, at Alternativet når ti procent.

Ifølge målingen står rød blok til 92 mandater, mens blå blok får 83.

Den statistiske usikkerhed i Voxmeters måling er på 2,7 procentpoint for det største parti, Socialdemokraterne, der ligger til 25,3 procent af stemmerne. For Alternativet er usikkerheden 1,7 procentpoint.

Meningsmålingen baserer sig på telefoninterview med 1022 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

/ritzau/

Kampen om SIND Ungdom