Aktindsigt afslører: Her bryder Venstre partistøtteloven

Hvor bøvlet er det egentlig at indberette politiske sponsorkroner korrekt til myndighederne? Se aktindsigten, hvor der skulle have stået, at jysk Venstre-mand og hans lokale partiapparat modtog 200.000 kr. fra pengeklub.

Aktindsigt, der dokumenterer, at Venstre i Region Midtjylland ikke indberettede 200.000 kr. fra en lokal erhvervsklub, sådan som reglerne ellers foreskriver. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kræver blot et flueben i den rigtige boks samt navn og adresse for at indberette en politisk sponsor, sådan som reglerne om partistøtte kræver.

Det skete imidlertid ikke, da Venstre-manden Kristian Pihl Lorentzen op til valgkampen i 2011 modtog ca. 200.000 kr. fra en lokal erhvervsklub kaldet Viborgegnens Liberale Erhvervslaug.

Det fremgår af den formular, som Venstres regionale afdeling i Midtjylland indsendte til regionen for at modtage offentligt tilskud. Til gengæld kræver myndighederne, at en sponsors navn og adresse skal oplyses, hvis den pågældende sponsor har doneret mere end 20.000 kr.

Berlingske har fået aktindsigt i den pågældende formular, hvor man kan se, at Venstre i Region Midtjylland valgte at sætte flueben ved »nej« på spørgsmålet om, hvorvidt man havde modtaget et eller flere tilskud, som tilsammen oversteg 20.000 kr. Dermed brød de partistøtteloven.