Aftale om Togfonden er udskudt

Der lander ikke en aftale om Togfonden mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten torsdag aften.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag aftens forhandlinger om Togfonden mellem regeringen og forligspartierne – Dansk Folkeparti og Enhedslisten – munder ikke ud i en aftale, erfarer Berlingske og Berlingske Nyhedsbureau.

Det forventes, at forhandlingerne i stedet genoptages i det nye år.

Det er Dansk Folkeparti, der har udbedt sig betænkningstid, efter at forligspartierne har fået et nyt aftaleudkast fra Transportministeriet. Både Dansk Folkeparti og Enhedslisten vil nu tygge på udkastet over jul og nytår.

Regeringen har ellers været meget interesseret i at lande en aftale inden nytår, da der skal forhandles en ny DSB-aftale til foråret, mens Dansk Folkeparti tidligere har udmeldt, at partiet har »god tid«.

To af de helt store stridspunkter har været Vejle Fjord-broen samt en buffer i det 28,5 milliarder store budget på fem milliarder kroner, som Dansk Folkeparti ønsker at indlægge. Dansk Folkeparti vil samtidig have en jernbane til Billund og en opgradering af regionale togstrækninger fra blandt andet Struer til Herning i stedet for en togbro over Vejle Fjord, som regeringen ønsker for at få fuldt udbytte af den såkaldte timemodel, der lover togtransporttid på maksimum én time mellem landets største byer.

Regeringen mener, at der er råd til både en regional opgradering, en stikbane til Billund og en Vejle Fjord-bro, men det kræver, at der bruges af de fem milliarder kroner, Dansk Folkeparti ønsker som buffer.