Aftale om S-formand i Region Sjælland vakler

Konstitueringen i Region Sjælland er kollapset efter diskussioner mellem Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Arkivfoto: Slagelse Sygehus (Foto: Simon Skipper/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sorø. Uenighed mellem Enhedslisten og Dansk Folkeparti om halalkød på hospitaler og informationsmateriale på arabisk har fået flertallet bag konstitueringsaftale i Region Sjælland til at kollapse.

Tirsdag aften er det derfor usikkert, om Socialdemokratiets Heino Knudsen kan blive formand for regionsrådet i Region Sjælland.

Det skriver flere medier, heriblandt TV Øst og Dagbladet Ringsted.

Dansk Folkeparti har valgt at forlade den brede politiske aftale om konstituering i Region Sjælland.

Den var indgået mellem Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Enhedslisten og Liberal Alliance. Tirsdag havde SF også valgt at tilslutte sig aftalen.

Dansk Folkeparti har trukket sig fra aftalen på grund af udtalelser fra Enhedslisten, som har krævet bedre muligheder for at få halalkød og information på arabisk på regionens sygehuse.

Samtidig har Socialdemokratiet besluttet at smide Enhedslisten ud af aftalen i håbet om, at Dansk Folkeparti vil komme tilbage.

- Jeg blev overrasket, forundret og ked af det, fordi jeg i dag taget konsekvensen af den uro, der har været i gruppen, og derfor har vi valgt at afbryde samarbejdet med Enhedslisten, siger Heino Knudsen til TV Øst.

- Derfor har jeg også en tro på, at Dansk Folkeparti kommer tilbage, siger han.

Peter Jacobsen (DF) understreger overfor TV Øst at man ikke skal se Dansk Folkepartis beslutning som et politisk skift af side.

- Umiddelbart så tænker jeg nu, at vi vælger at stå uden for aftaler. På et tidspunkt skal vi vælge, hvem vi vil stemme på som regionsrådsformand. Det vil vi bruge nogle dage på at tænke over - men lige nu vil vi stå frit, siger Peter Jacobsen.

/ritzau/