Afgået SF-borgmester: Det var sløseri

Teknik- og miljøborgmester i København Bo Asmus Kjelgaard går af på grund af boligsvindel. Han beklager sagen.

Bo Asmus Kjeldgaard stopper med øjeblikkelig virkning som teknik- og miljøborgmester i København, efter Ekstra Bladet har afsløret ham i boligsvindel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bo Asmus Kjeldgaard stopper som borgmester i København på grund af boligsvindel. Han er blevet afsløret i at bo i Frederiksberg Kommune og ikke i Københavns Kommune, hvor han ellers skal bo for at kunne være borgmester i København.

Hans valg af bolig er i strid med den kommunale valglov, der skriver, at en kommunalpolitiker skal bo i den kommune, hvor han er blevet folkevalgt, skriver Ekstra Bladet, der gravede historien frem.

Overnattede for meget hos kæresten

Bo Asmus Kjeldgaard har udsendt en pressemeddelelse, hvor han offentligt træder tilbage som teknik- og miljøborgmester og forklarer, hvad der er sket.- Jeg er i dag blevet kontaktet af en række journalister, der har stillet spørgsmål til mine boligforhold. Situationen er den, at jeg bor på Amager. For cirka fire år siden mødte jeg min nuværende kæreste, som bor på Frederiksberg. Jo gladere vi er blevet for hinanden, jo mere tid har vi tilbragt sammen. Fortrinsvis hos hende, da hun har hjemmeboende børn. Det har været vores plan at flytte sammen, og vi har længe ledt efter en ny bolig. Det er bare endnu ikke lykkedes os at finde den rigtige.

- Problemet er, at jeg har overnattet for mange nætter hos min kæreste i forhold til hvad bopælskravet i den kommunale valglov tilsiger. Det betyder, at jeg ikke har levet op til reglerne som borgmester, hvilket jeg naturligvis skal. Der gælder ikke en type regler for borgere og en anden for politikere. Derfor trækker jeg mig som borgmester i København.

Beklager over for københavnerne

- Jeg vil i særdeleshed gerne beklage over for københavnerne, at jeg ikke har fulgt reglerne. Det er sløseri fra min side, at jeg ikke har haft styr på reglerne.

Bo Asmus Kjeldgaard er rejst til London på en længe planlagt tur for at besøge sin datter og kan derfor ikke træffes for yderligere kommentarer.