Afdød morfar betaler Laura Lindahls valgkamp

Laura Lindahl (LA) har kun fået ét beløb på mere end 20.000 kr. til sin valgkamp. Det kommer gengæld fra uventet kant.

Laura Lindahl, folketingskandidat for Liberal Alliance, har indsamlet omtrent 100.000 kr. til sin valgkamp. Pengene kommer fra ca. 25 privatpersoner og 15 virksomheder - og så ét specielt bidrag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er alle de typiske bidrag til politikerne i valgkampen. Fra fagbevægelsen til røde politikere, fra virksomheder til blå politikere. Og så er der de mere usædvanlige bidrag.

Ét af dem har Liberal Alliances Laura Lindahl modtaget. For det kommer - i hvert fald indirekte - fra hendes afdøde morfar. Laura Lindahl har allerede indsamlet omkring 100.000 kr. til sin valgkamp, fremgår det af Berlingskes database over folketingskandidaternes pengestrømme.

»Jeg har kun fået ét beløb over 20.000 kr., og det kommer fra min afdøde morfar,« siger Laura Lindahl.

»Han er godt nok død for mange år siden, men min mor har haft arven stående. Hun har vurderet, at havde min morfar levet i dag, ville han helt klart have været borgerlig, og han ville have støttet mig,« siger hun.

Laura Lindahl er opstillet til Folketinget i Københavns Storkreds. Siden kommunalvalget i 2013 har hun været rådmand på Frederiksberg og formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget. Til Berlingskes database har Laura Lindahl  indberettet, hvad hun i alt har indsamlet i private bidrag, men hun har ikke angivet de konkrete donationer.

Hun uddyber, at hun i alt har modtaget omtrent 25 bidrag fra privatpersoner og 15 bidrag fra virksomheder. Alle under 20.000 kr., som ifølge reglerne er grænsen for, hvornår man skal indberette bidragyderens navn til myndighederne.

»Principielt vil jeg gerne være helt åben og lægge hver donor frem. Men jeg har ikke haft det totale overblik, fordi jeg løbende har fået og brugt penge, f.eks. på annoncer på Facebook. At jeg ikke angiver hver enkelt, skyldes også et hensyn til dem, jeg har fået bidrag af. Det vil ikke være fair at offentliggøre dem, når de har givet under 20.000 kr. og ikke forventer at blive offentlige. Jeg vil i hvert fald være nødt til at kontakte dem,« siger Laura Lindahl.

Hun er ikke i tvivl om, at politikernes pengekasser kan afgøre valg.

»Penge spiller en stor rolle i dag. Du kan købe dig til synlighed, og folk stemmer på dem, de kender. Det er vel derfor, politikere kredser om programmer som Vild med dans,« siger Laura Lindahl.

Følg Berlingskes kortlægning af pengestrømmene i dansk politik på:

www.politiko.dk/deskjultevalgpenge