Ærgerlig Støjberg revser flertal uden om regeringen: I skader dansk erhvervsliv

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg slår fast, at regeringen har tænkt sig at stemme imod flertallet uden om regeringen bestående af Socialdemokratiet, DF og SF, der vil gøre det sværere for højt betalte udlændinge at få arbejdstilladelse i Danmark. Det skader nemlig dansk erhvervsliv og danske virksomheder, siger hun.

Arkivfoto: Pressemøde den 30.8.2016 med udlændinge- og integrations Inger Støjberg (Foto: Òlafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er både ærgerligt, forkert og til skade for dansk erhvervsliv, at et flertal uden om regeringen nu vil bruge deres mandater til at stramme udlændingeloven.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i en reaktion på, at Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF vil gøre det sværere for højt betalte udlændinge at få arbejdstilladelse i Danmark.

Sidste år fik Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF hævet beløbsgrænsen med 25.000 kroner, så udlændinge skal tjene mindst 400.000 kroner om året i Danmark for at få opholdstilladelse.

Nu vil samme tre partier stramme yderligere, så virksomheder og udlændinge ikke længere kan tælle gratis bolig, bil og madordning med i lønindtægten for at nå op på de 400.000 kroner.

Det skriver DR i dag. Og det ærgrer Inger Støjberg.

»Det vil gøre det endnu vanskeligere at få kvalificeret arbejdskraft til Danmark. Jo flere krav, virksomhederne bliver pålagt, og jo højere beløbsordningen er, desto sværere bliver det for virksomhederne at skaffe kvalificeret arbejdskraft udefra,« siger Støjberg til Berlingske og fortsætter:

»Der er ingen som helst tvivl om, at vi mangler kvalificeret arbejdskraft. Derfor har danske virksomheder gavn af at kunne rekruttere udenlandsk arbejdskraft,« siger Inger Støjberg.

»Det er vigtigt, at vi, når man taler udlændingepolitik, skelner, så vi får gjort det rigtig besværligt for dem, vi ikke ønsker, kommer hertil - de udlændinge, der ikke bidrager til det danske samfund - og samtidig nemmere for dem, der kan komme til at bidrage fra dag et. Og det er blandt andre dem, der kommer ind på beløbsordningen,« siger Støjberg.

»Det skader dansk erhvervsliv«

SFs beskæftigelsesordfører Karsten Hønge siger til DR, at stramningen skal skabe rene linjer, så Danmark ikke bliver »trukket rundt ved næsen af firmaer eller ansatte, der laver fikumdik og tæller alt muligt med for at komme over 400.000 kroner.«

Og Socialdemokratiets udlændingeordfører Dan Jørgensen siger, at stramningen skal være med til at forhindre, at virksomheder giver højt kvalificerede udlændinge lavere betaling end danskere, fordi de regner tusinder af kroner til fri bolig og bil med i lønnen.

Men den køber Inger Støjberg ikke.

»Jeg mener ganske enkelt, at man lægger virksomhederne hindringer i vejen, som kommer til at betyde, at det bliver sværere at få udfyldt nogle af de pladser, virksomhederne har brug for at få udfyldt.«

Hvad tænker du om, at S, DF og SF går sammen uden om regeringen, og at I bliver tvunget til at føre en politik, I ikke er enige i?

»Det er jo ikke nyt, at Dansk Folkeparti ønsker at gøre det sværere at få udenlandsk arbejdskraft hertil. Men jeg synes, det er meget, meget ærgerligt, at Socialdemokratiet ikke følger det, man ellers kunne antage, at de ville arbejde for.«

Men hvad siger du til, at de tre partier går sammen uden om jer?

»Det er jo ikke første gang. De hævede beløbet i ordningen sidste år, og det stemte vi også imod. Jeg synes, det er ærgerligt, fordi det skader dansk erhvervsliv,« siger Inger Støjberg og fortsætter:

»Vi har brug for tiltag, der gør, at de rigtige udlændinge kommer til Danmark - det er dem, der bidrager. Og så har vi brug for, at vi får nedbragt antallet af de udlændinge, der kommer hertil uden at bidrage til vores samfund.«