Ældreministers dosmerseddel for nyt folketingsår er pivtom

For første gang i mindst fem år har en minister ikke noget på programmet i regeringens lovkatalog.

Arkivfoto: Ældreminister, Thyra Frank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Når ældreminister Thyra Frank (LA) ser på listen over lovgivningsmæssige arbejdsopgaver for det kommende folketingsår, ser den tom ud.

Det fremgår af regeringens lovkatalog for det kommende folketingsår, som blev fremlagt i forbindelse med åbningen af Folketinget tirsdag.

Her har ministeren som den eneste ikke et eneste lovforslag på vej.

Dele af oppositionen har tidligere kritiseret, at Danmark har fået en særskilt ældreminister, når området ikke lader til at have en særlig prioritet.

Lovgivningsmæssigt hører området ikke til de tunge. Og den liberale minister har tidligere flaget for, at hun vil komme overflødige regler og dokumentationskrav til livs.

Der foregår i øjeblikket forhandlinger om, hvordan der kan dæmmes op for konkurser i ældreplejen, så ældre ikke kommer i klemme.

Her ventes regeringen at fremsætte et lovforslag, men det optræder ikke i lovkataloget.

En gennemgang over de seneste fem år viser, at ministeren er blandt de få, der ikke har haft noget på programmet i et lovkatalog for det kommende folketingsår.

Det er kun ministeren for nordisk samarbejde, der de seneste fem år heller ikke har haft noget på lovprogrammet. Men den titel har ikke stået alene, men har hørt sammen med en anden ministertitel.

Statsministeren har traditionelt ikke lovforslag på vej.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra ældreministeren.

/ritzau/