Advokat: Løkke opfandt ikke nogen falsk tjenesterejse

Venstreformand Lars Løkke Rasmussen havde en helt legitim grund til at få udskudt sin afhøring hos statsløsekommissionen. Det forklarer hans advokat, Nicolai Mallet.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen skal vidne for statsløsekommissionen den 29. maj 2013 Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ekstra Bladets forside lørdag skal »tages med et gran salt«. Det siger Nicolai Mallet, der er advokat for Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V).

I avisen beskyldes Løkke for at have »opfundet« en tjenesterejse den 21. maj, så hans afhøring hos statsløsekommissionen blev udskudt, og han fik mere tid til at forberede sig.

»Det er i virkeligheden en rimelig enkel historie,« siger Nicolai Mallet til Berlingske Nyhedsbureau.

Rejsen, som Lars Løkke Rasmussen skulle på, gik til Grønland, fortæller advokaten, og da den så ud til at karambolere med afhøringsdatoen, skrev Nicolai Mallet den 16. april en mail til kommissionen.

»Det ligger endnu ikke præcist fast, hvornår han (Lars Løkke Rasmussen, red.) vender tilbage fra sin rejse til Grønland, men det forventes at blive i dagene 20.-22. maj 2013,« skrev advokaten og tilføjede:

»En rimelig forberedelse forudsætter, at der ikke blot er en halv dag til rådighed umiddelbart forud for afhøringen.«

Eftersom kommissionen allerede i februar angav tre reservedage, der kunne inddrages til afhøringer, såfremt der var afbud på de oprindeligt fastsatte dage, blev det til, at Løkke nu skal vidne den 29. maj, lyder forklaringen fra Nicolai Mallet.

Formanden for statsløsekommissionen, Peter Buhl, fortæller til Ekstra Bladet, at Lars Løkke gennem sin advokat meddelte, at han skulle "på tjenesterejse den 21. maj", men her befandt Løkke sig i den danske folketingssal - og det giver Venstreformanden et forklaringsproblem, mener flere eksperter ifølge avisen.

»Jeg har aldrig sagt, at Løkke var ude at rejse den 21. Jeg har sagt, at han ventes tilbage den 20., 21. eller 22., og han kom tilbage om aftenen den 20., så jeg har ikke løjet. Dagen efter skulle han afhøres, og jeg har ansvaret for, at forberedelsen sker på en ordentlig måde. Det er min afgørelse, om det ville være sikret, hvis han kom hjem træt om aftenen fra en rejse på Grønland og skulle stille op næste morgen foran kommissionen,« siger Nicolai Mallet, der understreger, at hans klient ikke har været involveret i spørgsmålet om, hvilken dag han skulle afhøres.

»Det er min opgave som hans bisidder at finde frem til en egnet dato i samråd med kommissionen og min klients sekretariat. Lars Løkke Rasmussen er Venstres formand og oppositionens leder, så han har rigtig mange møder. Det er ikke ham, jeg lige spørger om, kan du den eller den dag? Det er selvfølgelig noget, jeg afklarer med hans sekretariat, der styrer hans kalender,« siger Nicolai Mallet.

Statsløsesagen udviklede sig tirsdag til en rigtig dårlig sag for Lars Løkke, da hans tidligere departementschef kom med belastende oplysninger, og Ekstra Bladets historie om Løkkes »nye rejseløgn« i den forbindelse har fået Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), til at kræve en forklaring fra oppositionslederen.