Adamsen trækker ansøgning som spindoktor

Billy Adamsen trækker ansøgning som spindoktor for Brian Mikkelsen efter lækkede breve.

Billy Adamsen - bliver nu ikke spindoktor for Brian Mikkelsen alligevel. Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS NØRGAARD LARSEN

Billy Adamsen trækker i sidste øjeblik sin ansøgning om at blive økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsens spindoktor tilbage.

Adamsen, der tidligere har været rådgiver for den socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen, arbejder lige nu midlertidigt som spindoktor for den konservative topminister, indtil der kommer en permanent løsning.

Og den løsning kommer ikke til at hedde Billy Adamsen.

- Jeg har truffet den konklusion, at jeg ikke er ansøger til stillingen som særlig rådgiver, så jeg trækker min ansøgning tilbage. Det har jeg meddelt ministeriet, siger han.

Det sker efter, at B.T. har afsløret en række breve, som Billy Adamsen har sendt til Poul Nyrup Rasmussen.

I brevene beder han Nyrup om en mere fremtrædende placering og foreslår sig selv som en assisterende medieminister eller mediekommissær i EU-regi.

Han foreslår også at styrke den daværende avis Aktuelt til et stærkt mediehus, der kan hjælpe Socialdemokraterne. Direktøren for det foretagende skulle være Billy Adamsen.

Samlet fremstiller brevene Billy Adamsen som en, der trygler om anerkendelse og bestemt ikke undervurderer egne evner. Og det er også årsagen til, at han ikke ønsker at søge jobbet hos Brian Mikkelsen.

- Grunden er, at den ensidighed, som der er i fremstillingen af mit forhold til Poul Nyrup Rasmussen, er svær for mig at acceptere. Jeg synes, det er uanstændigt, og for det andet kan ministeriet ikke være tjent med en debat om mig i stedet for om det konservative budskab, siger han.

Han erkender, at brevene ser underlige ud.

- Jo, absolut, hvis man tager det som tanker, der kun kommer fra en mand. Men i mere end seks år havde jeg min gang på Christiansborg. Så de ting, der ser mærkelige ud i forhold til mig, det må også falde tilbage på det politiske miljø, som jeg var en del af, siger han.

Læs Billy Adamsens breve til Nyrup her.

/ritzau/