Adam Price: Dansk politik er som et realityshow

Skaberen af TV-serien »Borgen« efterlyser politikere, der tør sige, hvad de mener. Adam Price savner tiden før spindoktorerne.

Adam Price er dødtræt af dansk politik - og ikke mindst de danske politikere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde

Forfatteren bag den populære DR-serie »Borgen«, Adam Price, er dødtræt af dansk politik - og ikke mindst de danske politikere.

Med lidt over en uge tilbage af valgkampen efterlyser han i et interview med det amerikanske finansmedie Bloomberg politikere, der tør gå imod deres spinddoktorer og sige, hvad de rent faktisk mener - præcis som statsministeren i »Borgen«, Birgitte Nyborg.

»Jeg vil have nogle bedre politikere, der tør at droppe manuskriptet. Vi betaler trods alt de her mennesker for at have meninger og for at forsvare deres meninger til døden. Og hvis de ikke gør det, så bør vi fyre dem,« siger han.

Adam Price er træt af politikere, der bare leverer indøvede udtalelser i stedet for rent faktisk at deltage i debatten. Efter hans opfattelse gentager topkandidaterne »de samme tre eller fire budskaber så ofte, at det ikke er til at holde ud«.

»Det er kommet dertil, hvor man bare gerne vil tilbage til tiden før, der fandtes spindoktorer,« siger han og sammenligner dansk politik med realityshows, hvor mange af de ting, der sker på skærmen, er planlagt ned til mindste detalje.

»Som forfatter begynder man jo at lægge mærke til, at alle de store politikere bare gentager den nogenlunde samme sætning igen og igen. Det er ligesom et realityshow - det ser ægte ud og det er meningen, at vi skal tro at det er virkeligt, men når du ved, hvordan reality-TV bliver lavet, så ved du også, hvor kunstigt det hele er,« siger Adam Price.