Aarhus-borgmester: Ny aftale styrker kommunal kamp mod ekstremisme

Regeringens nye aftale om antiradikalisering får ros af borgmesteren i Aarhus, hvor den omstridte Grimhøjmoske ligger. Jacob Bundsgaard er glad for, at Folketinget bakker op om indsatsen mod radikalisering af unge.

Læs mere
Fold sammen

Den nye politiske aftale, der øremærker 60 millioner kroner til kampen mod radikalisering, får ros af Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus, hvor den berygtede Grimhøjmoske ligger. Moskeen har blandt andet været anklaget for at være tilholdssted for terrorsympatisører.

»De seneste uger har desværre med stor tydelighed understreget, at vi i Danmark og i resten af Europa må stå sammen for at imødegå radikalisering og terrortrusler. Vi er oppe imod skræmmende kræfter, som angriber vores værdier og udfordrer vores demokrati. Jeg er derfor meget glad for, at et bredt flertal i Folketinget bakker op om den indsats, vi blandt andet har stået for i Aarhus, når det gælder antiradikalisering af unge,« udtaler Jakob Bundsgaard.

I aftalen er der afsat 60 millioner kroner, som skal sikre, at færre personer fremover bliver radikaliserede. Pengene hentes fra satspuljen og skal blandt andet bruges til at oprette et nyt nationalt exit-center for personer, der har været i Syrien eller Irak for at kæmpe, samt til en hotline, hvor pårørende til unge, der er i risiko for at blive radikaliserede, kan ringe og få rådgivning.

»Aftalen giver kommunerne nye værktøjer og sender samtidig et vigtigt signal om bred politisk opbakning til den svære indsats, de kommunale medarbejdere står over for, når det handler om at modvirke radikalisering og forebygge ekstremisme. Det er derfor mit håb, at aftalen styrker kommunernes evne til at løfte opgaven,« siger Jacob Bundsgaard.

Aftalen faldt på plads tirsdag mellem samtlige af Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten.