Århus-borgmester: Kattegatbro kan stå klar i 2020

Århus-borgmester Nicolai Wammen mener, at en bro over Kattegat kan åbne i 2020. Konservative er med på lynbyggeri, men Venstre maner til besindighed.

En fast forbindelse over Kattegat, der skærer rejsetiden mellem Århus og København ned til en time med tog, kan stå færdig i 2020.

Det var meldingen fra Århus-borgmester Nicolai Wammen (S), da han mandag åbnede en konference i Ingeniørernes Hus i København om broen. Den tidsplan kræver, at der snarest muligt igangsættes en forundersøgelse af broen, hvorefter politikere skal træffe de nødvendige beslutninger, så byggearbejdet kan begynde om fire til fem år.

Den konservative trafikordfører, Henriette Kjær, finder planen realistisk og vil allerede til de kommende finanslovforhandlinger forsøge at finde penge til en forundersøgelse.

Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, finder visionen bag Kattegatbroen for spændende, men træder også på bremsen.

- Venstre er et broparti, men vi har is i maven. Vi træffer først til efteråret en beslutning om, hvorvidt vi skal lave en forundersøgelse. Så det er ikke realistisk, at den kommer på finansloven i år, siger han.

/ritzau/