Året indledes med det laveste antal asylansøgere i 11 år

Inger Støjberg glæder sig over færre asylansøgere. Morten Østergaard vil have kvoteflygtninge til Danmark.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er tilfreds med udviklingen. - Det glæder mig, at asylantallet fortsat er lavt. Vi har i regeringen gennemført 112 stramninger af udlændingepolitikken, siden vi trådte til, og det har haft en klar effekt, siger hun. (Arkivfoto). Jonas Olufson/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

I de første tre måneder af 2019 er der registreret det laveste antal af asylansøgere i Danmark på et kvartal siden 2008.

I januar, februar og marts er der således registreret cirka 620 asylansøgere i Danmark. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er tilfreds med udviklingen.

»Det glæder mig, at asylantallet fortsat er lavt. Vi har i regeringen gennemført 112 stramninger af udlændingepolitikken, siden vi trådte til, og det har haft en klar effekt.«

»Derfor er det afgørende, at vi holder fast i en stram udlændingepolitik,« siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

Hun siger videre, at tallene viser, at Danmark er "blevet et langt mindre attraktivt land at søge asyl i".

Til sammenligning blev der registreret cirka 830 asylansøgere i samme periode sidste år.

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, mener, at udviklingen bør føre til ændringer i den danske udlændingepolitik.

»I årets første tre måneder kom 620 asylansøgere til Danmark. Det er det laveste siden 2008. Alligevel mener Venstre stadig ikke, tiden er inde til at tage imod kvoteflygtninge.«

»Vil vi virkelig være et land, der siger nej, når 500 af verdens allersvageste mennesker kommer og banker på?,« skriver Morten Østergaard på Facebook.

I 2018 blev der registreret i alt 3559 asylansøgere. I 2015, da flygtningekrisen var på sit højeste, var tallet 21.316.

De Radikale kræver, at Socialdemokratiet lemper udlændingepolitikken, hvis S-formand Mette Frederiksen skal have De Radikales støtte efter det kommende folketingsvalg.

Mette Frederiksen har imidlertid afvist, at det kommer til at ske, hvis hun skal danne regering.

/ritzau/