Aamund: Jeg ramte den rent

SFs Villy Søvndal kalder erhvervsmanden Asger Aamund for Whiskeybæltets Komiske Ali, men det skrigeri gider Aamund ikke høre på.

Aamund mener, at Søvndals verbale udfald er et udtryk for, at kritikken rammer rigtig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ingen tvivl om, at når man rammer, så skriger de højt, og der er ingen tvivl om, at den er gået rent hjem.

Sådan siger erhvervsmanden Asger Aamund efter, at Søvndal kalder ham for elitens Komiske Ali på Facebook.

Søvndal forstår simpelthen ikke, at Aamund kan forsvare de høje lønninger til bankdirektører, sådan som han gjorde i denne uge, hvor S-formand Helle Thorning-Schmidt forklarede, at der måtte være et loft på 2,5 mio. kroner. Det kaldte Aamund for bodegasnak og han fastholder, at den ramte han rent:

- Vi befinder os i en stor krise og så skal man ikke trække det ned på et niveau, hvor man taler til de laveste instinkter – nemlig misundelsen. Selvfølgelig kan man få befolkningen til at sige, at bankdirektører tjener for meget, og det kalder jeg fortsat for bodegasnak. Går du rundt på vinstuer og bodegaer, så sidder de og siger: ”Ja, de der fede politikere inde på Christiansborg er pampere, og de er ikke deres penge værd, og her sidder vi andre og hakker i det". Og man skal jo ikke skære alle politikere over en kam, og det er nøjagtig samme retorik Thorning selv bruger. Jeg forstår da godt, at hun vil ud og fiske stemmer, siger Aamund.