Aalborg får letbane på finansloven

Regeringen har sammen med Enhedslisten og SF afsat penge til en aalborgensisk letbane på næste års finanslov. Den nordjyske kommunes borgmester jubler.

Borgerne i Aalborg se frem til at få deres egen letbane. Dett står klart, efter at regeringspartierne, Enhedslisten og SF har afsat penge til formålet på næste års finanslov.

Der er afsat 830 millioner kroner til projektet, oplyser Aalborg Kommune, og borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) forventer, at letbanen vil få afgørende betydning for den nordjyske hovedby.

»Jeg er enormt glad for, at det er lykkes at få Aalborg Letbane igennem finansloven. Der skal lyde en meget stor tak til partierne bag finansloven,« siger han i en pressemeddelelse.

» Statens bidrag vil uden tvivl få vidtrækkende og skelsættende betydning for Aalborg og vil være med til at fremtidssikre vores by. Vi får sat byudvikling på den store klinge og vi får sat en effektiv og lækker kollektiv trafik højt på dagsordenen,« siger borgmesteren.

Letbanen skal gå fra forstaden Mølholm i vest til det nye universitetssygehus i det østlige Aalborg, og kommunen forventer, at det vil betyde en markant stigning i antallet af passagerer i den kollektive trafik. Borgmesteren håber på, at letbanen kan drive privatbilisterne væk fra køerne på vejene og sætte gang i byudviklingen i Aalborg.

Derfor ser Thomas Kastrup-Larsen frem mod 2021, hvor letbanen ifølge nordjyske.dk efter planen skal stå færdig.

» Jeg glæder mig nu rigtig meget til arbejdet med at få realiseret Aalborg Letbane. Det bliver et fantastisk projekt, som vil komme hele Nordjylland til gode,« fastslår han.