Aaen: ”Ole Sohn lyder som en bankdirektør”

Opdateret 14:38: SFs blåstempling af massive skattelettelser blandt andet i topskatten får Enhedslisten til at se rødt.

Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten ryster på hovedet af SF´s nye skatteforslag, der vil sænke skatten med 15 mia. kroner og lempe topskatten.

- Det vil direkte øge uligheden i samfundet, men det lyder desværre som en forlængelse af det SF har gjort i en længere periode nu, nemlig at de har rykket deres økonomiske politik mod højre. Deres finanspolitik er efter min opfattelse alt for stram, og deres ordfører på området, Ole Sohn, lyder efterhånden som en nationalbankdirektør, siger Frank Aaen.

Aaen har endnu ikke haft mulighed for at se forslaget i detaljer, men det undrer ham såre, at SF vil bruge fem mia. kroner på at lempe topskatten:

- SF burde sammen med os andre gå imod det, som VKO-flertallet har stået for, nemlig at det er dem med de højeste indkomster, der indtil nu har fået de højeste skattelettelser. I stedet kommer de nu med forslag, der på nogen punkter vil være fint i tråd med det, som VKO-flertallet står for, nemlig at skattelettelserne ikke må gives til dem, der er på pension eller arbejdsløse. Det er efter min opfattelse helt forkert. Det kan ikke være oppositionens opgave at øge uligheden i samfundet.

Ole Sohn mener ikke, at Frank Aaen har ret.

- Frank Aaen har slået autopiloten til, når han udtaler sig på den måde uden at kende indholdet af vores skatteforslag. Det SF foreslår er at få lavet en social retfærdig skattereform, som sænker beskatningen af indkomstskatter mest for de lavestlønnede, men på en fuldt finansieret måde, hvor vi omvendt hæver beskatningen på forurening og energiforbrug, siger SF'eren.

- Det værste man kan gøre som venstreorienteret er at føre en økonomisk uansvarlig politik, for det vil netop ramme de dårligst stillede først, så når Aaen siger, jeg lyder som en bankdirektør, så gør det ikke noget, men han skulle nu tage at gøre sig den ulejlighed at læse vores forslag, inden han udtaler sig.

Skatteminister Kristian Jensen er for en gang sags skyld mere tilfreds med SF end oppositionspartneren Enhedslisten. Jensen glæder sig over udspillet og vurderer, at de nye toner fra SF vil gøre det nemmere at få gennemført en stor skattereform.