89 initiativer skal få dansk økonomi på rette spor

Regeringen præsenterer torsdag en vækstpakke med 89 initiativer, som ifølge finansminister Bjarne Corydon »kan trække Danmark helt ud af krisen«.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Torsdag præsenterer regeringen dens vækstpakke, som kommer til at rumme 89 initiativer.

Det fremgår af et videoklip med finansminister Bjarne Corydon (S) på Finansministeriets hjemmeside.

»Torsdag præsenterer regeringen en ny vækstpakke for Danmark: 89 initiativer, som - hvis de gennemføres - kan trække Danmark helt ud af krisen,« siger Bjarne Corydon.

Vækstpakken rummer ifølge Berlingske en række skattelettelser og finansieringsinitiativer, der især vil komme små og mellemstore virksomheder til gavn.

Corydon siger videre om de 89 initiativer, at »det bliver bedre at drive virksomhed i Danmark, nemmere at skabe job i Danmark, at vi får højere beskæftigelse i Danmark«.

Ifølge Corydon vil vækstpakken have samme virkning som pakken, der blev lanceret sidste år.

Han siger i videoklippet, at de 89 initiativer »samlet set virker lige så godt som den vækstpakke, vi gennemførte sidste forår, og som - når den er gennemført - betyder, at vi kan sige, at Danmark igen er på sporet økonomisk.«

Ifølge DR Nyheder rummer vækstpakken også tiltag omkring hurtigere sagsbehandlingstider i det offentlige for erhvervslivet, ligesom der lægges op til et forsøg med pengeløse butikker - altså butikker, hvor al betaling skal foregå med betalingskort.

Vækstudspillet præsenteres af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) på et pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet torsdag klokken 11.00.