75.000 nye job? Nej, muligvis tværtimod

Danske Banks cheføkonom, Steen Bocian, betvivler SFs nye vækst-plan.

Danske Banks cheføkonom, Steen Bocian savner dokumentation for, at SF som påstået kan skabe 75.000 arbejdspladser med et nyt erhvervsudspil.

I udspillet indgår blandt andet en satsning på vand, klima og velfærd og øremærkning af offentlige indkøb til vækstsektorer.

Udspillet koster 2,1 mia. kr., som SF vil finde ved at omlægge erhvervsstøtteordningerne. Et centralt element er også, at det offentlige ikke længere skal indkøbe de billigste varer, men i stedet gå efter kvalitet og innovationspotentiale i de produkter, som de køber.

- Det er ikke synderligt realistisk eftersom, der ikke er nogen nye penge i dette udspil. Det er en omlægning af nogle udgifter og en anden måde at bedrive udgiftspolitik på. Det kan godt være, at der er nogle arbejdspladser i det, men 75.000 lyder som et meget højt tal. Hvis man dividerede med ti, ville jeg stadig sige, at det var forholdsvist optimistisk, lyder det fra Steen Bocian.

Han mener, at planen muligvis vil betyde et tab af arbejdspladser.

- Om der overhovedet er et positivt beskæftigelsesindhold i det her, det er jeg faktisk ikke givet. Hvis det offentlige skal til at vælge nogle dyrere produkter, så vil der nødvendigvis blive færre penge til noget andet, siger han.