72-årige Mogens Pedersen tabte 250.000 på finansiel fidus

72-årige pensionerede Mogens Pedersen havde lånt sønnens bil, men da en bilist kørte ud foran ham, blev bilen totalskadet.

Mogens Pedersen udsat for svindel. Fotograferet i sit hjem i Kolding d. 4. juli 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Drost-Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere salgschef ville derfor købe en ny bil til sin søn, men hvor skulle pengene komme fra?

På Facebook poppede en reklame op på Mogens Pedersens computer. Personerne i den godt tyve minutter lange video lignede helt almindelige mennesker. Og de henviste til en metode, som de kaldte »Den Danske Metode«. Mogens Pedersen kunne tjene mange penge ved at spekulere i binære optioner. Og risikoen var ifølge dem meget lav.

»Der kunne vel ikke skete noget ved at prøve,« siger Mogens Pedersen i dag, der i flere medier advarer mod den finansielle fidus.

Mogens Pedersen skrev sit mobilnummer og e-mailadresse, og to minutter senere ringede en mand, der kaldte sig »børsmægler«.

Han arbejdede for hjemmesiden 23traders.com i London. Efterfølgende ringede også en anden børsmægler. Han arbejdede som børsmægler for Titantrad.com. Begge ville have Mogens Pedersen til at investere efter deres råd og vejledning, og han var i første omgang ikke opmærksom på, at de to virksomheder var forskellige.

»De havde nogle gode tips. De kaldte sig børsmæglere, og de vidste f.eks., at prisen på guld ville stige til et bestemt beløb inden for den næste uge. Så det spillede jeg på, at den ville,« siger Mogens Pedersen.

55.000 euro

Først investerede han 1.000 euro og vandt 750 euro. Så investerede han 5.000 euro og vandt 7.500 euro. Et par gange tabte han også penge, men beløbet på kontoen på hans profilside hos firmaerne voksede langsomt til 55.000 euro.

»Så ville jeg gerne have pengene overført til min egen bankkonto. Men jeg fik at vide, at det var dumt, for nu kom de store gevinster,« siger Mogens Pedersen.

Og sådan fortsatte det, til han ikke tænkte på andet.

»De ringede ti gange om dagen for at få mig til at investere mere. Det ødelagde hele mit liv. Jeg råbte ad alle, fordi jeg indvendig var så frustreret over at tabe alle de penge.«

Var det ikke naivt at tro, at du kunne vinde så mange penge?

»Jo, men man bliver revet med. Det kan jo ikke skade at prøve. Pludselig er du i fælden og kan ikke slippe fri.«

»En dag begyndte jeg at skælde mit barnebarn ud. Så gik det op for mig, at jeg måtte stoppe,« siger Mogens Pedersen. På det tidspunkt stod der 11.500 euro på profilkontoen. I virkeligheden så han aldrig én euro af dem.

250.000 kroner mistet

Han fortalte sin familie om alle de penge, han havde tabt. Godt 250.000 kroner drejede det sig om.

»Jeg har aldrig fået resten af pengene ud. De svarer ikke på min mail, og når jeg har ringet, siger de, at de penge, der står på kontoen nu, er deres bonus. Dem kan jeg ikke få udbetalt. Til sidst har jeg smækket røret på, og min kæreste har taget telefonen og skældt dem ud.«

Mogens Pedersen har både klaget til finanstilsynet i England, men intet er sket.

Berlingske har forsøgt at kontakte Titantrade.com, 23traders.com og Den Danske Metode, men ingen har reageret på vores henvendelser.