650.000 danskere er i tvivl om, hvem de vil stemme på

Det er en gammel sandhed, at tvivlerne afgør de fleste valg. Derfor sætter Politiko.dk fokus på gruppen af danskere, der ikke ved, hvad de vil stemme til det kommende folketingsvalg. Gå på opdagelse i det nye tvivler-værktøj her.

Det næste valg til Folketinget skal senest afholdes d. 15. september 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen

Hele 650.000 danskere er i tvivl om, hvor de vil sætte krydset, hvis der skulle afholdes folketingsvalg i morgen.

Det svarer til så mange som 28 ud af de 175 danske mandater i Folketinget.

Dermed er tvivlergruppen en af de absolut mest interessante grupper forud for den valgkamp, der venter lige rundt om hjørnet. Tvivlerne kan gå hen og blive valgets store joker.

Politiko.dk har gennemgået en stor mængde data fra Gallup, så det nu er nemt og overskueligt at blive klogere på de danske tvivlere.

Kvinderne tvivler

Gruppen af tvivlere består af 62,5 procent kvinder, mens 37,5 procent er mænd. Kvinderne er altså kraftigt overrepræsenteret blandt gruppen af tvivlere, viser gennemgangen.

Næsten hver fjerde tvivler har en lang videregående uddannelse. At læse mange bøger er dermed ikke en garanti for et solidt politisk ståsted, lader det til.

DF'ere er ikke i tvivl

For partierne gælder det, at mellem syv og 15 procent af deres vælgere er i tvivl. Værst ser det ud for Enhedslisten, hvor hele 15,5 procent af partiets vælgere indledningsvist svarer, at de ikke ved, hvad de vil stemme ved valget. Først når intervieweren fra Gallup spørger, hvad de hælder til at stemme på, svarer de Enhedslisten.

Samme usikkerhed er ikke at spore på den modsatte politiske fløj. Blot syv procent af Dansk Folkepartis vælgere er således i tvivl om, hvor krydset skal sættes. Dermed er Kristian Thulesen Dahls parti det med de sikreste vælgere.

Du kan lære tvivlerne meget bedre at kende her med Politikos nye tvivler-værktøj.