600.000 flere danskere skal have pulsen op og dyrke idræt

Regeringen går i dialog med landets idrætsforeninger om at få flere tusinde danskere til at bevæge sig mere.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har inviteret til topmøde på Marienborg 25. september 2017 om hvordan idræt kan bidrage til bedre sundhed, beskæftigelse og integration. Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Langt flere danskere skal dyrke idræt og motion.

Derfor har regeringen ved et stormøde på Marienborg erklæret, at den vil støtte op om at få et partnerskab på benene med Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, DGI, og Danmarks Idrætsforbund, DIF.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går optimistisk fra mødet, hvor en række ministre, idrætsforeninger, forskere og frivillige fra landets idrætsfællesskaber var samlet.

»Fra vores side er det her et tilsagn om at drive dialogen videre.«

»Jeg synes, det har været inspirerende at være med her i dag med så mange gode kræfter og diskutere de muligheder, udfordringer og løsninger, der er,« siger Løkke.

Forslag og idéer til hvordan flere tusinde danskere kan blive mere aktive og en del af idrætsfællesskaber, blev diskuteret. Og blandt andre erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) deltog.

»Jeg tror, at vi kan lykkes, hvis vi arbejder sammen. Vi kan gøre mere, og vi skal gøre mere,« siger statsministeren.

DGI og DIF har en målsætning for 2025 om, at 75 procent af danskerne dyrker idræt og 50 procent er med i en idrætsforening. Og den vision bakker regeringen op om.

»Det kræver, at der er 600.000 flere danskere, der kommer ud og bevæger sig. Og det kommer ikke af sig selv.«

»Så det, vi har diskuteret her i dag, det er, hvordan gør vi det? Ved at bringe kommuner, fonde, virksomheder og foreningslivet sammen,« siger Lars Løkke.

/ritzau/