57 procent af danskerne vil ændre dagpengereglerne

Et flertal af danskerne ønsker en lempelse af dagpengereglerne, viser en ny måling forud for weekendens kongres hos Socialdemokraterne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på weekendens S-kongres i Aalborg møder sit socialdemokratiske bagland, vil dagpengespørgsmålet sandsynligvis fortsætte med at spøge, som det har gjort det i den politiske debat de mange sidste måneder.

En ny måling fra Epionion - foretaget for DR Nyheder - hælder yderligere benzin på det bål, da 57 procent af danskerne ifølge målingen gerne så, at de nuværende dagpengeregler blev lempet.

Dermed stemmer et flertal af danskerne i det kritiske kor, som Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti hidtil har ført an i.

Målingen falder samtidig på en dag, hvor Berlingske har kunnet fortælle, at en række LO-forbund vil indstille al økonomisk støtte til Socialdemokraterne på grund af frustrationer over den efterhånden herostratiske dagpengedebat, der har plaget regeringen i månedsvis.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) slog i et interview med web-TV-programmet »Beinovs Hotspot« på b.dk fast, at Socialdemokraterne ikke har tænkt sig at løbe fra den aftale, man indgik med De Radikale, da man i sin tid udformede regeringsgrundlaget. Han understreger, at et opgør med dagpengereglerne kræver, at de Radikale ændrer synspunkt i det ophedede spørgsmål.