57 gymnasier over hele landet nedlægger undervisningen

Regeringens bebudede besparelser på uddannelse har indtil videre fået 57 gymnasier over hele til at nedlægge undervisningen. Gymnasieelever bliver hentet i busser og kørt til demonstration.

Torsdag morgen klokken 08:15 afholdes der stormøde for alle elever på Egaa Gymnasium. Dette sker på opfordring af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, der er med i Uddannelsesalliancen, der har til formål at stoppe milliardnedskæringerne Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen vil spare to procent om året frem til 2019 på landets gymnasier og handelsskoler, og det har fået flere gymnasier landet over til at nedlægge undervisningen torsdag.

89 gymnasier stemmer eller har stemt torsdag formiddag, om de vil nedlægge undervisningen. Allerede nu har 57 stemt ja, mens tre gymnasier er imod, oplyser Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) til Berlingske Nyhedsbureau.

De 57 gymnasier repræsenterer i omegnen af 40.000 elever. De resterende 29 gymnasier stemmer i løbet af torsdag formiddag, om de vil nedlægge undervisningen, så tallet bliver løbende justeret.

»Vi har en hel masse skoler, som afholder stormøde, og som er ved at beslutte, om de vil nedlægge undervisningen i protest. Indtil videre er der 57 gymnasier og handelsskoler, der har besluttet, at de vil nedlægge undervisningen og tage til fælles demonstration. Og så forventer vi, at der kommer yderligere 30 gymnasier, som kommer til at vedtage det her,« siger Veronika Schultz, forkvinde for DGS og talsperson for Uddannelsesalliancen.

Sidstnævnte har indkaldt til demonstration i både København og Aarhus, begge demonstrationer vil begynde klokken 16, og politiet varslede allerede onsdag store trafikale problemer i indre København fra klokken 14.

Omkring 40 organisationer bakker op om demonstrationen, der blandt andet tæller DGS og Gymnasieskolernes Lærerforening.

»Vi har 69 busser, der kører rundt i hele landet til uddannelsesinstitutioner og henter elever og studerende ind, som gerne vil til demonstration. Dem fra Fyn bliver kørt til Aarhus og København, dem fra Sjælland bliver kørt til København, og dem fra Jylland bliver kørt til Aarhus,« siger Veronika Schultz.

Det vides ikke, hvor mange der forventes at deltage i demonstrationen, men Veronika Schultz understreger, at demonstrationen har over 20.000 tilmeldte på Facebook.

»Vi forventer, at det tal bliver højere på grund af de her undervisningsnedlæggelser. Så vi er godt deroppe af i hvert fald,« siger hun.