51-årig overtager Vestagers plads i Folketinget

Den radikale Helge Vagn Jacobsen, der arbejder som økonomichef i Københavns Kommune, kommer i Folketinget efter Vestager.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

51-årige Helge Vagn Jacobsen fra Humlebæk får plads på tinge, når Radikales Margrethe Vestager inden længe forlader Folketinget for en post som EU-Kommisær.

Margrethe Vestager er valgt i Nordsjællands Storkreds, og det er derfor de Radikales suppleant her, der overtager hendes plads.

Efter folketingsvalget i 2011 var Helge Vagn Jacobsen ellers anden suppleant i kredsen, men den tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach var ligeledes valgt for Radikale i Nordsjællands Storkreds - og da han trak sig fra Folketinget i juli i år for at tiltræde en toppost i FN, overtog partiets første suppleant, Helle Løvgreen Mølvig, hans plads i Folketinget. Og det efterlader nu plads til også Helge Vagn Jacobsen.

Den 51-årige politiker indrømmer, at han ikke havde forestillet sig at ende på Christiansborg i denne valgperiode.

»Det lå ikke lige i kortene, at både Christian Friis Bach og Margrethe Vestager skulle træde ud af folketingsgruppen i denne periode, hvilket var forudsætningen for, at jeg kunne indtræde, men jeg glæder mig bestemt til det,« siger Helge Vagn Jacobsen til Frederiksborg Amts Avis.

Helge Vagn Jacobsen er fra Humlebæk, er gift og far til to. Han er uddannet cand.scient.pol og har igennem mange år arbejdet i Københavns Kommune. I de sidste to år har han været vicedirektør i kommunens økonomiforvaltning.

Han har været medlem af Det Radikale Venstre siden 2005, sad med i partiets hovedbestyrelse fra 2008-2012, og det var i 2011 første gang han blev opstillet til Folketinget.Ved valget fik han 397 personlige stemmer.

Det var især VK-regeringens linje i 00'erne, der motiverede Helge Vagn Jacobsen til at gå ind i politik, fortæller han i dag til Frederiksborg Amts Avis.

»Jeg syntes, at der var brug for en ny politik i forhold til VK-regeringen, som dengang styrede Danmark med Dansk Folkeparti som støtteparti. Der var for meget blokpolitik, en skæv udlændingepolitik og så savnede jeg også nogle af de økonomiske reformer, som er kommet siden hen inden for efterløn og dagpenge,« siger radikales nye folketingsmedlem.