3Fs medlemmer vil stemme rødt flertal ind

Størstedelen af fagforeningen 3Fs medlemmer vil stemme på de røde partier, viser en måling. Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten tager over halvdelen af stemmerne.

Læs mere
Fold sammen

Hvis det stod til 3Fs medlemmer, så var der ved et folketingsvalg i dag et klart rødt flertal i Folketinget. Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge en meningsmåling, som Analyse Danmark har lavet for 3F blandt knap 1.300 medlemmer, tager Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF tilsammen over halvdelen af stemmerne.

Socialdemokraterne er topscorer med 28 procent, Enhedslisten får 16 procent, og SF nupper syv procent. Regeringspartneren, Det Radikale Venstre, får nul procent.

De blå partier vil ifølge målingen kun få cirka hver femte 3F-stemme. Og det er stort set kun Dansk Folkeparti, der trækker stemmer til de borgerlige med 17 procent.

Venstre ligger langt bagefter med tre procent, og de Konservative er under spærregrænsen med en procent.

Politisk kommentator Hans Engell er især forundret over, at Dansk Folkeparti står så relativt svagt blandt fagforeningsmedlemmerne.

»Jeg ville have troet, at de lå syv til ti procentpoint stærkere. Det, synes jeg, er markant,« siger Hans Engell til Fagbladet 3F.