320 rige danske familier skjuler 60 milliarder i skattely

Nyt forskningsprojekt har sammenkørt lækket information fra Schweiz med skatteoplysninger fra myndigheder.

Arkivfoto: Samlet set har de 320 rigeste familier i Danmark skjult 60 milliarder kroner i skattely. Det fremgår ifølge DR Nyheder af et nyt forskningsprojekt, der bliver offentliggjort ved en høring om skattely på Christiansborg mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Samlet set har de 320 rigeste familier i Danmark skjult 60 milliarder kroner i skattely.

Det fremgår ifølge DR Nyheder af et nyt forskningsprojekt, der bliver offentliggjort ved en høring om skattely på Christiansborg mandag.

Forskerne har fået adgang til oplysninger om skattekonti i banken HSBC i Schweiz, som blev lækket til en international sammenslutning af journalister og offentliggjort i 2015.

Oplysningerne har de sammenholdt med myndighedernes oplysninger om skat for de danskere, svenskere og nordmænd, der havde konti hos HSBC, forklarer DR.

»Vi kan se i papirerne fra Swiss Leaks, at det i vid udstrækning er de allerrigeste, der har gemt deres penge i skattely,« siger Niels Johannesen, der er lektor i økonomi ved Københavns Universitet, til DR Nyheder.

Han har arbejdet sammen med forskere fra universiteter i Norge og USA om undersøgelsen.

»Oversat til danske forhold betyder vores resultater, at de rigeste 320 familier, som alle har en formue over 250 millioner kroner, har gemt en fjerdedel af deres formue i skattely.«