300 nye Skat-ansatte skal inddrive gæld fra provinsen

Skat vil ansætte 300 nye medarbejdere, der skal inddrive gæld fra Thisted, Grenaa, Middelfart, Tønder, Herning og Ringkøbing.

De lokale skattecentre i fem jyske og en enkelt fynsk by bliver oprustet med i alt 300 nye medarbejdere. De skal være med til at inddrive gæld til statskassen, oplyser Skatteministeriet.

De 300 stillinger er anden del af den planlagte udflytning af en stor del af skatteområdet til yderområder. I forvejen er 275 eksisterende arbejdspladser blevet rykket ud af hovedstaden.

De 300 nye årsværk er fordelt på 60 stillinger til Thisted, 40 til Grenaa og 50 stillinger til hver af byerne Middelfart, Tønder, Herning og Ringkøbing.

Herning og Ringkøbing får hver tilført yderligere 40 allerede eksisterende stillinger, som i dag ligger i København.

Udflytningen af arbejdspladser skal ikke kun sikre udvikling i hele landet, fortæller skatteminister Karsten Lauritzen (V):

»Det er samtidig afgørende for mig som skatteminister, at vi får rettet op på inddrivelsen af gæld, som i øjeblikket er hårdt ramt. Nu går vi så i gang med at opruste markant på inddrivelsen, og jeg er meget tilfreds med, at det sker mange forskellige steder på danmarkskortet,« siger ministeren i en pressemeddelelse med henvisning til Skats skandaleramte IT-system EFI, der har milliardstore huller i inddrivelsen af gæld til det offentlige.

De fem jyske byer og Middelfart er udvalgt efter en betragtning om, at der allerede er ledige kontorpladser i nuværende bygninger. Derudover arbejder alle seks skattecentre i forvejen med inddrivelse af gæld.

Hele udflytningsplanen for Skat skal udrulles over de kommende to år. Med 575 udflyttede og nyoprettede stillinger i udkanten leverer skatteområdet en af de største udflytninger.

I alt flyttes 3.900 statslige arbejdspladser ud af Hovedstaden.