30 millioner skal gøre unge seksuelt sunde

Regeringen har sammen med Enhedslisten og SF afsat 30 millioner kroner, som skal gå til organisationen Sex & Samfunds indsats for at fremme den seksuelle sundhed blandt børn og unge.

ARKIVFOTO: Regeringen har sammen med Enhedslisten og SF afsat 30 millioner kroner, som skal gå til organisationen Sex & Samfunds indsats for at fremme den seksuelle sundhed blandt børn og unge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jørn Deleuran
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal fortsat være undervisning i seksuel sundhed på skoleskemaet.

Regeringen, Enhedslisten og SF har afsat 30 millioner kroner over de næste år, der skal gå til organisationen Sex & Samfund, som hvert år står for seksualundervisning af 15.000 børn og unge, skriver Politiken.

Aftalen er en del af en større forebyggelsespakke, der ifølge avisen bliver offentliggjort mandag.

Sundhedsordfører for Enhedslisten Stine Brix (Ø) siger, at det er et »ekstremt vigtigt område at sætte penge af til«.

»Sex & Samfunds undervisning har stort fokus på, at eleverne skal lære sig selv og andre at kende, og fokuserer samtidig på at lære dem at respektere hinandens grænser. Desuden har organisationen haft rigtig stor succes med deres kampagner, der skal forebygge kønssygdomme og uønskede graviditeter, så vi er meget glade for, at deres arbejde kan fortsætte,« siger hun til Politiken.

De 30 millioner kroner vækker også stor begejstring i Sex & Samfund. Generalsekretær Bjarne B. Christensen siger til avisen, at organisationen nu har mulighed for at planlægge tre år frem og samtidig udvide med nye aktiviteter.