23 millioner kroner skal fastholde psykisk svage elever

Sundhedsminister Nick Hækkerup vil bruge 23 millioner kroner på at fastholde psykisk svage elever på erhvervs- og produktionsskoler. Beløbet vil ikke række langt nok, mener Landsforeningen SIND.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) vil bruge 23 millioner kroner på et projekt for unge, der har det svært psykisk, så de gennemfører deres uddannelse på landets produktions- og erhvervsskoler. Det skriver Avisen.dk.

Ifølge tal fra tidligere år gennemfører 48 procent af eleverne på produktions- og erhvervsskolerne ikke deres uddannelse. En række erhvervsskoler har påpeget, at frafaldet i en del tilfælde skyldes, at de unge har det svært psykisk og for eksempel lider af lavt selvværd, angst eller depression.

»Flere af eleverne kommer fra familier, hvor man ikke har tradition for at uddanne sig. Hvis de også slås med psykiske problemer, bliver det ikke nemmere. Derfor giver vi nu en hjælpende hånd til at få eleverne til at trives bedre og forebygge, at de udvikler psykiske lidelser,« lyder det fra Nick Hækkerup.

I alt 11 kommuner får ifølge Avisen.dk del i pengene, der skal bruges til et undervisningsprogram, hvor de unge blandt andet skal have adgang til et internetforum, hvor de kan chatte med andre unge, mens skolernes ansatte skal klædes bedre på til at spotte de sårbare elever.

Ifølge Landsforeningen SINDs formand, Knud Kristensen, er det »et fint initiativ«. Men han påpeger, at det, der virker, er at få fat i den enkelte elev og at lave individuelle forløb. Og det rækker beløbet ikke til, siger han til Avisen.dk.