2025-planen skal skaffe 65 milliarder kroner - pensionsalderen stiger tidligere

2025-plan vil ifølge DR indeholde en skattereform, en pensionsreform, en udlændinge- og en erhvervspakke.

Regeringens 2025-plan vil indeholde en skattereform, en pensionsreform, en udlændingepakke og en erhvervspakke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens 2025-plan vil samlet set gøre Danmark 65 mia. kr. rigere i form af et øget BNP. Derudover vil planen øge arbejdsudbuddet med 250.000 mennesker, erfarer DR Nyheder, og oplysningerne bekræftes af kilder overfor Berlingske.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil i 2025-planen fremsætte et såkaldt "vækstmål" om, at der skal findes 65 milliarder kroner frem mod 2025. Dermed skal Danmark kunne holde trit med velstandsudviklingen i nabolandene Sverige og Tyskland.

Regeringens 2025-plan vil indeholde en skattereform, en pensionsreform, en udlændingepakke og en erhvervspakke, oplyser DR i TV-Avisen. Men det står ikke klart, hvordan regeringen konkret vil finde pengene.

Ifølge DR's politiske korrespondent Christine Cordsen står det dog klart, at regeringen vil tage nogle bestemte midler i brug for at finde de mange milliarder:

- En af de store ting i 2025 -planen er anden del af Løkkes jobreform, som med skattelettelser til de lavestlønnede skal få flere til at gå fra overførselsindkomster til job, siger Christine Cordsen til DR.

Der vil i regeringens 2025-plan blive præsenteret en konkret plan for, hvordan man vil finde mere end to tredjedel (cirka 43 milliarder) af de i alt 65 milliarder kroner frem mod 2025.

Ifølge DR forlyder det, at forhøjelsen af pensionsalderen fra 67 til 68 år fremrykkes til 2025. Det er allerede aftalt, at pensionsalderen skal stige til 68 år, men først fra 2030. Forhøjelsen af pensionsalderen skal være med til at skaffe flere hænder på arbejdsmarkedet.

Desuden ventes en reform af SU-systemet og stramninger på udlændingeområdet at være områder, hvor regeringen kan finde penge for at nå målene i sin 2025 -plan.

Regeringens 2025-plan bliver offentliggjort officielt tirsdag, men allerede mandag aften klokken 20.00 vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortælle om baggrunden for planen, skriver han på Facebook.

/ritzau/