10 udlændinge på tålt opholdt er forsvundet

En gruppe udlændinge på tålt ophold er forsvundet under de danske myndigheders radar. Dansk Folkeparti raser og kalder det en »skandale«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

10 herboende udlændinge, der har begået kriminalitet i Danmark eller mistænkes for alvorlige forbrydelser i hjemlandet, er forsvundet i den blå luft. Det skriver Søndagsavisen.

Der er tale om personer på såkaldt tålt ophold, som den danske stat har nægtet opholdstilladelse. De danske myndigheder kan dog ikke sende dem hjem, da de risikerer at blive dræbt, tortureret eller på anden forfulgt i deres hjemland.

Hos Dansk Folkeparti kalder retsordfører Peter Skaarup (DF) de 10 udlændinges forsvinden for en »skandale.«

»Det er en tikkende bombe, at myndighederne ikke har styr på dem. De kan være gået under jorden og planlægge terror eller ny kriminalitet. Så jeg er ret bekymret over det her,« siger Peter Skaarup til Søndagsavisen.

Oplysningerne fremgår af en skriftlig besvarelse, som Justitsministeriet har formuleret til et spørgsmål fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik.

Hos Socialdemokraterne medgiver retsordfører Trine Bramsen (S), at de 10 personers forsvinden er »problematisk«.

»Jeg tror, alle kan blive enige om, at det er problematisk, at vi ikke ved, hvor de 10 personer er forsvundet hen. Men vi kan ikke overvåge dem hele tiden i henhold til en afgørelse i Højesteret i 2012,« siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen til Søndagsavisen.