Zelenskyjs tale til Folketinget var »et artilleri af ord«, men én ting overraskede

På et videolink tordnede den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, frem med en alvorlig mine direkte fra en bunker i Ukraine, da han talte til Folketinget og Danmark i går. Men noget ved hans tale var anderledes, end det plejer. Retoriker Nanna Vestgård analyserer Zelenskyjs tale i dag i »Pilestræde ».

Folketingets medlemmer overværer i Landstingssalen på Christiansborg den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, tale via et videolink. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har gjort det mange gange før.

Talt til parlamenter.

Til den amerikanske kongres, til Europa-Parlamentet og til Forbundsdagen i Tyskland.

Danmark var således stop nummer 12 på præsidentens parlament-tour. Alligevel var talen til Folketinget ikke som de andre, mener retoriker Nanna Vestgård:

»I mine øjne virker det til, at det bliver – som i flere steder i den her tale – lidt mere laissez faire. Han gætter lidt mere, end han har gjort i de andre taler.«

Zelenskyjs tale til Folketinget havde »retoriske billeder« af forældreløse børn og udbrændte biler, metaforer om grøn omstilling, janteloven og en appel til at udføre en gammel, dansk tradition. Og den ukrainske præsident havde også en hensigt med hver og et af disse billeder.

Virkede det?

Hør hele Nanna Vestgårds analyse af Zelenskyjs tale i dag i podcasten »Pilestræde«.

Følg Pilestræde på mobil