Vi er på vej ind i den blodige del af krigen: Kampvognsslag, som vi kender dem fra Anden Verdenskrig

Verdens og mediernes fokus er pludselig flyttet fra »krigen i Ukraine« til »slaget om Donbas«. Eksperterne siger, at denne etape af krigen kan være helt afgørende. Berlingskes ruslandskorrespondent, Emil Rottbøll, uddyber i dagens udgave af »Pilestræde«.

Krigen i Ukraine har allerede kostet mange menneskeliv, men den kommende etape af krigen kan blive endnu mere blodig end det, vi hidtil har set. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sergey Bobok/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krigen har allerede hærget i otte år i Donbas-regionen, indleder Emil Rottbøll med at pointere.

Og efter at de russiske styrker de seneste to måneder har forsøgt at indtage store dele af Ukraine, har Ruslands præsident, Vladimir Putin, nu skiftet kurs og koncentrerer sig om det østlige Ukraine – Donbas-regionen.

Det kan betyde, at vi nu træder ind i en fase af krigen, hvor russerne virkelig kan udnytte, at de har en meget større slagkraft end ukrainerne, mener Rotbøll:

»Vi har nogle meget voldsomme militære slag i vente. De her store kampvognsslag, som vi kender dem fra Anden Verdenskrig.«

Han frygter, at vi er på vej ind i en meget blodig del af krigen.

Hør i dagens udgave af podcasten »Pilestræde«, hvad der får Rotbøll og en række andre eksperter til at tro, at slaget om Donbas bliver afgørende for krigen.

Følg Pilestræde på mobil