Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen har besøgt syriske flygtningelejre – én ting vil han aldrig glemme

Mødet med en syrisk familie, der lever under presenninger og bliktag i den libanesiske Bekaa-dal, sidder dybt i Flemming Møller Mortensen (S). Familien forsøger at overleve ved at sælge hvidløg, som børnene har pillet. De drømmer om at vende tilbage til Syrien, men det er for usikkert, mener både de og ministeren. Får de håbløse levevilkår og flygtningenes tvivlsomme livsudsigter ministeren til at ændre holdning til regeringens politik om at hjemsende til Syrien? Flemming Møller Mortensen er gæst i »Pilestræde«.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) besøger en uformel teltlejr for syriske flygtninge ved byen Zahle Bekaa-dalen i Libanon, 10 kilometer syd for grænsen til Syrien, fredag den 8. oktober 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Libanon huser over en million syriske flygtninge. Mange af dem sidder i uformelle, interimistiske teltlejre. Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) mødte nogle af dem i forbindelse med et ministerbesøg i oktober.

»De gav tydeligt udtryk for deres håbløshed. Derfor var det for mig som menneske en meget stor oplevelse. Jeg har set meget i mit liv som sygeplejerske, men det her var hjerteskærende,« siger ministeren.

Om hvorfor flygtningene ikke rejser tilbage til Syrien, siger han:

»Der er ikke sikkert nok til, at de kan rejse tilbage.«

Får oplevelserne betydning for regeringens politik? Hvad synes Flemming Møller Mortensen om, at hans regering vil sende syriske flygtninge tilbage til Damaskus?

Det kan du høre i interviewet.

»Pilestræde« er Berlingskes nyhedspodcast og udkommer alle hverdage.

Følg Pilestræde på mobil