Tour de mørklægning for 180 millioner kroner: Vi må ikke vide, hvor vores skattekroner cykler hen

Skatteyderne betaler næsten hele gildet, når Tour de France kommer til Danmark. Danske myndigheder hemmeligholder imidlertid de aftaler, der fastsætter prisen og vilkårene for at få Touren til Danmark, kunne Politiken for nylig afsløre. I dag er journalist Ida Nathan gæst i »Pilestræde«.

Den Franske Ambassade ved Kongens Nytorv er iklædt gult ligesom store dele af København er i øjeblikket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af verdens største sportsbegivenheder kommer til Danmark, når Tour de France fredag begynder i København. Det er den dyreste sportsbegivenhed nogensinde på dansk jord, og danske skatteydere betaler for den tre dage lange folkefest, der som minimum vil koste 180 millioner kroner.

Og hvad er det så, vi betaler for?

Det er der meget få, der ved, for aftalen er ikke kendt af offentligheden, og politikerne i de respektive værtsbyer har fået mundkurv på.

Politiken har gennem en række kritiske artikler forsøgt at få svar på, hvad vores skattepenge går til. Avisen er blevet mødt med en lukkethed, vi normalt ikke kender fra den danske forvaltning.

»Vi har søgt aktindsigt igen og igen og igen, og deres begrundelse for, at vi ikke må se den, er, at der kan være forretningshemmeligheder, og at dette kan svække Grand Departs forhandlingssituation,« siger Politiken-journalist Ida Nathan.

Hvorfor mørklægges Touren, og hvad er det, vi ikke må se?

Det er »Pilestræde« i dag, hvor Ida Nathan er gæst.

Følg Pilestræde på mobil