Thorkild Fogde blev kritiseret for at »efterlade Kriminalforsorgen i laser« – nu svarer han på kritikken

Rigspolitichefen kan ikke genkende kritikken af hans tid i spidsen for Kriminalforsorgen. Både politikere og i særdeleshed Fængselsforbundet har ellers rettet en hård kritik af de år, han var chef for de danske fængsler. Store dele af kritikken er »decideret urigtig,« siger Thorkild Fogde i nyhedspodcasten Pilestræde.

Thorkild Fogde erkender, at overbelægning og personaleflugt var »det helt dominerende problem i min direktørtid«, og at han ikke fik det løst. Alligevel preller kritikken af hans direktørtid af: Han gjorde, hvad han kunne »inden for rammerne«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto/Rigspolitiet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra 2017 til 2020 var Thorkild Fogde direktør i Kriminalforsorgen og dermed øverste ansvarlig for driften af de danske fængsler. I de år flygtede de ansatte, samtidig med at udnyttelsesprocenten i fængslerne eksploderede til over 100, en markant overbelægning.

Det fik SFs Karina Lorentzen til at kritisere Fogde, der i 2020 blev udnævnt til Rigspolitichef, for at »efterlade Kriminalforsorgen i laser.« En lignende kritik kommer fra fængselsbetjentene, hvis fagforeningsformand Bo Yde Sørensen siger til Pilestræde:

»Årsagen til, at vi i Kriminalforsorgen står i den situation, vi står i nu, kan tilskrives ledelsesperioden under Thorkild Fogde (…) Jeg må konstatere, at Thorkild Fogde har ladet fuldstændig hånt om advarslerne.«

Hør Thorkild Fogdes svar på kritikken i dagens afsnit af nyhedspodcasten Pilestræde.

Følg Pilestræde på mobil