Stidsen om plagiat-anklager: »Det er helt åbenlyst en politisk heksejagt på min person«

Marianne Stidsen har opsagt sin stilling som lektor på Københavns Universitet efter anklager om plagiat i hendes nye debatbog. Hun afviser anklagerne med ordene »der er ikke noget at komme efter«. Men hvis det er sandt, hvorfor forlader hun så jobbet?

Forfatter og – lidt endnu – lektor Marianne Stidsen afviser alle anklager om plagiat. Om noget »parafraserer« hun, siger hun. Universitetet skal nu undersøge, om der er plagierede afsnit i den afgående lektors doktordisputats. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter afslutningen af årets eksamener på Københavns Universitet er Marianne Stidsen ikke længere lektor på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab.

Ifølge hende selv konsekvensen af en hetz frembragt af politiske modstandere, der kulminerede med plagiat-anklager mod hendes debatbog »Køn og identitet – et spadestik dybere« og plagiat-undersøgelse af hendes doktordisputats fra 2015.

Stidsen selv har let ved at afvise anklagerne:

»Jeg har arbejdet på min disputats i ti år. Jeg kender hver eneste linje i den, og jeg ved: der er intet at komme efter.«

Og om debatbogen:

»Jeg har ikke brugt kilder uden at henvise – ikke i ét eneste tilfælde.«

Marianne Stidsen er gæst i »Pilestræde«. Lyt til interviewet ovenfor eller i din podcastapp.

Følg Pilestræde på mobil